Σχετικά

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός IN.TE.SO. φέρνει στην Ελλάδα τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ με διακριτικό τίτλο IRO.
Ο IN.TE.SO. είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών ρομπότ στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Με όχημά μας τους διαγωνισμούς, επιδιώκουμε την εισαγωγή της ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEAM (Science – Technology – Engineering – Art – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

 

Οι διαγωνισμοί μας αξιοποιούνται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό τόσο την αύξηση του ενεργού ενδιαφέροντος από τους νέους απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επιπλέον, με έναυσμα τους διαγωνισμούς, ο IRO δημιουργεί και συντηρεί μία ενεργή κοινότητα πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία εργάζεται εθελοντικά και μεριμνά για τη διαρκή κατάρτιση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, μέσω δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων (online και offline), ολοκληρωμένων έντυπων οδηγών και σχεδίων μαθήματος.

iroc.gr_images_10

Το αντικείμενο του IRO

  • Η προώθηση της ικανότητας επιστημονικής σκέψης των εφήβων.
  • Η ανάπτυξη του ταλέντου των μαθητών που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ρομποτικής.
  • Η αύξηση των απαιτήσεων του προσωπικού ρομπότ & η εξοικείωση με τα ρομπότ.

Ο στόχος του IRO

  • Η ανακάλυψη μιας συγκλίνουσας μελλοντικής τεχνολογίας ρομπότ που απαιτείται από την εποχή.
  • Η ευκαιρία της δημιουργίας φιλικών κοινωνικών σχέσεων και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης.