Νέα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα I.R.O.C.

Το KAIST (επίσημα το Κορεατικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας ) είναι ένα εθνικό πανεπιστήμιο έρευνας που βρίσκεται στο Daedeok Innopolis , Daejeon , Νότια Κορέα . Το KAIST ιδρύθηκε από την κορεατική κυβέρνηση το 1971 ως το πρώτο επιστημονικό και μηχανολογικό ίδρυμα του έθνους. Το  KAIST έχει διεθνώς αναγνώριση  στην εκπαίδευση  ,  και φιλοξενεί τη Γραμματεία του AAPBS.  Το KAIST έχει περίπου 10.200 σπουδαστές πλήρους φοίτησης και 1.140 ερευνητές με  μεγάλες  συμβάσεις έρευνας.

Από το 1980 έως το 2008, το ινστιτούτο ήταν γνωστό ως Κορεατικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το 2008, το όνομα περιορίστηκε στο “KAIST”. 

Από το KAIST ξεκινά και το IROC – η ”Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ”. όπου αρχικά το ξεκίνησαν αυτόνομα  ως διερευνητικό οργανισμό οι καθηγητές  και πολύ σύντομα όχι μόνο  εντάχθηκε επίσημα υπό την αιγιδα του αλλά αποτελεί την αιχμη του δόρατος στην  φήμη του  αφού συνέβαλε ουσιαστικά και οικονομικά στο marketing του KAIST. 

Είναι το λίκνο της διεθνούς   ρομποτικής  που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1999 με αναγνωρισμενους  εθνικούς εταίρους .

Είναι ο πρώτος  διαγωνισμός ρομπότ στον κόσμο για νέους . Είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομπότ στον κόσμο με περισσότερους από 13.000 ανθρώπους από 13 χώρες σε όλο τον κόσμο όπου συνδιοργανώνεται με το

Παγκόσμιο Συνέδριο Ολυμπιάδας Ρομπότ (IRO), το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο μέσω των μελών της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομπότ – I.R.O.C.
, παρέχει διεθνή προγράμματα  για τη διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων και την ενίσχυση της  ηγεσίας στους νέους που συμμετέχουν σε προκαταρκτικούς γύρους .

Συμμετέχοντες: μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου 
Κατηγορίες :  διάσωση έκτακτης ανάγκης, κύβος μάχης, δημιουργικότητας κλπ.

* stat. Περιφερειακά και προκριματικά (κεντρικές και νότιες, μητροπολιτικές περιοχές) και πρόοδος κύριας γραμμής (10.000 άτομα ετησίως)

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ Επίσημη Ιστοσελίδα (Ελληνικά) ☞ Πηγαίνετε στο www.iroc.gr

Ο οργανισμός inteso.org έχει την Έγκριση επισημα για την  διαχείριση σε Ελλάδα και Κύπρο  και έχει Πιστοποιητικό εκπαιδευτικού ιδρύματος IRO για να λειτουργήσει εντός του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών όπου ως εφαλτήριο θα ιδρύσει πανελλήνια νέα Κέντρα ,

περισσότερα για INformation TEchnology SOciety :

ΙΝ.ΤΕ.SO.

INformation TEchnology SOciety
”Πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας Αυτοκινητοδρομίου Σερρών”
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, Σέρρες 621 25
Url: www.inteso.org
eMail: info@inteso.org
Τηλ κέντρο : +30.210220 4410

κάθε εθνικός εταίρος  του I.R.O.C. αναλαμβάνει ένα πλάνο όπου έχει διαχωριστεί  σε 8 στρατηγικές ενότητες , o οργανισμός IN.TE.SO.  είναι επιφορτισμένος με μνημόνιο για την χώρα μας να διεξάγει τα απαραίτητα για την καθιέρωση τους, επίσης έχουμε την ελευθερια για έγκριση προσαρμογής στην ελληνική πραγματικοτητα αφού ως εταίροι διασφαλίζουμε ότι δεν παραβιάζονται βασικά πρωτόκολλα του KAIST

περιγραφή 8 ενοτήτων : 

01. FIRA RoboWorldcup
 
Με την εταιρεία MiroSot ,ρομπότ ποδοσφαίρου όπου  είναι ένα αυτόνομο mini ρομπότ 7,5 εκατοστών με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και ασύρματη μονάδα επικοινωνίας, 
στον  διαγωνισμό ρομπότ ποδοσφαίρου έχουμε την κινητοποίηση της ”τεχνητής όρασης” και την τεχνητή νοημοσύνη με προηγμένες τεχνολογίες συνεργασίας, όπως ο έλεγχος αντικείμενου.Τα τελευταία χρόνια, έχουμε και το HuroSot, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου ανθρωποειδούς ρομπότ με διπλές λειτουργίες πεζοπορίας και όρασης,  
παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ευφυών ρομπότ ”μέσω του ποδοσφαίρου ρομπότ” .
Συμμετέχοντες: δημοτικά , γυμνάσια, πανεπιστήμια (μεταπτυχιακός ή φοιτητής) και γενικότερα κατά απόφαση του τοπικού εταίρου.
 
MiroSot (3 έναντι 3, 5 έναντι 5, 11 έναντι 11), 

SimuroSot (5 έναντι 5, 11 έναντι 11), AndroSot* Μια φορά το χρόνο FIRA
 
Επίσημη Ιστοσελίδα με Login  ☞ Πηγαίνετε στο https://iroc.gr/fira-sports/   
 
02. Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ – IRO
 
H τελική διαδρομή κλίνει κάθε χρόνο στην ολυμπιάδα ρομποτικής IRO , Διεθνής διαγωνισμός ρομπότ όπου συνδυάζετε με Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ολυμπιάδας Ρομπότ (IRO), το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο μέσω των μελών της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομπότ !
 
παίρνει κάθε έτος θεματολογία από το FIRA 
03. IRC – Διεθνής διαγωνισμός ρομπότ International Robot Contest
 
 
04. Σχολή ρομποτικής  / προπονητές ρομποτικής 
 
Στο  KAIST, στο οποίο βρίσκεται και η έδρα του I.R.O.C.
, πραγματοποιείτε  η ακαδημαϊκή επικύρωση του IRO για την  συστηματική εκμάθηση ρομποτικής . Με τη σχολή ρομπότ για νέους η οποία επικεντρώνει την τεχνογνωσία του Robot Sports Association και του IRO . χτίζουμε τα πρότυπα εκπαίδευσης και  προπόνησης δίνοντας στα μέλη μας αποκλειστική τεχνογνωσία  . 
 
 
05. Επιχειρήσεις προπόνησης ρομπότ, μοντέλο αθλητικού συλλόγου 
 
 Στόχος μας είναι να καλλιεργούμε το δημιουργικό  ταλέντο μέσω των ρομπότ, απομακρύνοντας την πληρωμένη εκπαίδευση και προσανατολισμένο στην προπόνηση .
 Θα διεξαχθεί σε συνεργασία με ΚΔΑΠ –  και άλλα γυμναστήρια ρομποτικής 
αναμένεται ότι το κύριο όφελος θα τεθεί σε παιδιά χαμηλού εισοδήματος και θα μειωθεί το εκπαιδευτικό κενό λόγω των οικονομικών και γεωγραφικών διαφορών .
 
06. Πρόγραμμα εκπαίδευσης ”ειδικών” για ρομπότ
 
Στόχος μας είναι να δημιουργούμε επαγγελματίες ”προπονητές” ρομπότ για να αντιμετωπίσουμε την αυξανόμενη ζήτηση στην εκπαίδευση για ρομπότ.Ενισχύοντας την εμπειρία των αθλητών  και αναπτύσσοντας  πρακτικές και δεξιότητες  , καλλιεργούμε μελλοντικούς επαγγελματίες  που μπορούν να εισέλθουν στον τομέα .
 
07. IRO πιστοποιημένη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
 
Καθώς η σημασία της εκπαίδευσης των ρομπότ γίνεται όλο και πιο σημαντική, υπάρχουν αυξανόμενες περιπτώσεις ”λαθών και  ζημιών” που προκαλούνται από την έλλειψη ανεκπαίδευτων ρομποτικής,έτσι επαληθεύουμε με το συστημικό πλαίσιο του  IRO και Πιστοποιούμε ως οργανισμός το κάθε ενδιαφερωμενο εκπαιδευτικό ”ίδρυμα” ρομπότ – προπονητηριο  όπου  θέλει να δημιουργεί  εμπιστοσύνη  σε  καταναλωτές όπου όχι μόνο   πιστεύουν αλλά  και μπορούν  να λάβουν  την εκπαίδευση.
 
*Ενεργό πλάνο εκδόσεων για το 2019/20 
α/Πιστοποιητικό εκπαιδευτικού ιδρύματος IRO 
β/Πιστοποιητικό προπονητηριου  
γ/Πιστοποιητικό προπονητή 
δ/Δελτίο αθλητή ρομποτικής
 
08. Άλλα συμβάντα που σχετίζονται με ρομπότ
 
Σχεδιάζουμε και με τα μέλη μας λειτουργούμε διάφορα προγράμματα σχετικά με τα ρομπότ όπου στόχο έχουν να  φιλοξενούνται από εθνικούς οργανισμούς και τοπικές κυβερνήσεις.
 
Αναζητούμε  οργανισμούς και  μέλη όπου θα στηρίξουν έναν ή και περισσότερους  από τους σκοπούς του I.R.O.C. , γίνε μέλος μας και ενημερώσου για το που και το πως .
 
 
για την Ελλάδα, IROC Hellas – iroc.gr
National Partner I.R.O.C.  – IN.TE.SO.
INformation TEchnology SOciety
www.inteso.org
”Πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας Αυτοκινητοδρομίου Σερρών”
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, Σέρρες 621 25
 
 
 

.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης.